Sateenkaarinuoret

Julkaistu Tamperelaisessa 19.10.2019

Sateenkaarinuoret

Seta tiedotti viime viikolla sateenkaarinuorten hyvinvoinnista. Huolestuttavaa oli tieto, että noin puolet suomalaisista transnuorista on ajatellut itsemurhaa, psyykkistä väkivaltaa ovat kokeneet lähes kaikki ja fyysistä väkivaltaa noin puolet. Syrjintää ja väkivaltaa koetaan sekä kotona että koulussa. Tämän tiedon pitäisi pysäyttää meistä jokaisen aikuisen miettimään miten voimme toimia, jotta nuoret voisivat paremmin.

Tampereella tehdään oikeita asioita, jotta tämä suunta muuttuisi. Tampereen kaupungin nuorisopalvelut lanseerasivat viime kesän Pridellä sateenkaarisensitiivisen nuorisotilan Kaarevan, mikä on auki joka maanantai. Kaupungin liikuntapalvelut avaavat kaikenikäisille transihmisille tarkoitetun kuntosaliryhmän.

Tyttöjen ja poikien tuvalla moninaisuusryhmä keskiviikkoisin. Tyttöjen talolla alkamassa trans-tyttöjen ja naisten ryhmä. Lisäksi on meidän Pirkanmaan Setan oma vertaistukiryhmä joka toinen keskiviikko, ryhmässä vertaisohjaaja ja nuorisotyöntekijä.

Lisäksi erittäin merkittävä kaupungin panostus on Sepäse-työpajat kaikille 8-luokkalaisille. Pajojen sisältönä ovat ihmissuhteet, seurustelu, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti, turvaseksi, ehkäisy, seksuaalinen häirintä sekä omien että toisten rajojen kunnioittaminen. Kaikilla vanhemmilla ei ole valmiuksia tai edes halua opettaa näitä asioita nuorille, joilla on kuitenkin oikeus asialliseen tietoon ja turvalliseen tilaan pohtia näitä kysymyksiä.

Rohkenen kehumaan niin Tampereen kaupunkia kuin kolmannen sektorin toimijoita asian tiimoilta. Nuorille koko Tampereen tulisi olla turvallinen paikka olla oma itsensä, mutta näin ei vielä aina ole, mutta onneksi meillä on turvallisia tiloja. Meidän aikuisten tehtävä on varmistaa, että koko kaupunki on nuorille ja vähemmistöille turvallinen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *