minkkinen.fi

Ihmisoikeustyötä olen tehnyt niin kauan kuin muistan. Olen toiminut esimerkiksi Pirkanmaan Setan puheenjohtajana, ja Kreikassa Lesboksen saarella siivoamassa rantoja ja auttamassa ihmisiä pakolaisleirillä.

Tampereen kuntapolitiikassa olen tehnyt töitä saavutettavien päihdepalveluiden puolesta, edistänyt seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa, sekä tehnyt aloitteita kaupungin viihtyisyyden puolesta. Näistä aloitteista ovat toteutuneet mm. maksuton ehkäisy nuorille, neula- ja ruiskuroskikset ja yleisten grillauspaikkojen lisääminen.

Valtakunnallisissa luottamustoimissa olen edistänyt liikunnan ja urheilun yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa  muun muassa valtion liikuntaneuvostossa. Olen ollut mukana monissa ihmisoikeuskampanjoissa ja kansainvälisessä solidaarisuustyössä..

Vapaa-aikanani tykkään talkoilla urheilutapahtumissa ja retkeillä luonnossa. 

Tavoitteeni on oikeudenmukainen  yhteiskunta, jossa jokainen on vapaa toteuttamaan itseään. Tärkeimmät arvoni ovat sosiaalinen oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet.

Eriarvoistuminen ja ilmastonmuutos ovat aikamme vakavimpia ongelmia. Ilmastonmuutos ei odota, vaan meidän on toimittava nyt. Muutoksia on tapahduttava sekä poliittisten päätösten kautta, että yksilötasolla. On kuitenkin pidettävä huoli siitä, etteivät maksajaksi jää heikoimmassa asemassa olevat. 

Olen kotoisin Tampereen Hervannasta. Lähdin mukaan politiikkaan nuorena sosionomiopiskelijana. Näen ammatissani syrjäytymisen, eriarvoistumisen ja vähäosaisuuden, ja koen, että ihmisten auttaminen töissä ei yksin riitä. Muutoksen on tapahduttava myös rakenteissa ja siksi olen mukana politiikassa. 

Tällä hetkellä työskentelen lastensuojelussa ja opiskelen sosiaalityöntekijäksi. 

Tämänhetkiset luottamustoimet

Tampereen kaupunginvaltuutettu 2013-
Vasemmistoliiton 2. varapuheenjohtaja 2019-

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu 2022- 
Pirkanmaan Osuuskaupan edustajiston jäsen 2020-