Valtuustoaloite seuraparlamentin perustamiseksi

VALTUUSTOALOITE
18.3.2013

Tampereen kaupungille

Me allekirjoittaneet valtuutetut teemme valtuustoaloitteen liikuntaseurojen seuraparlamentin perustamisesta Tampereelle. 

Useimmissa suomalaisissa kaupungeissa toimii liikuntajärjestöjen seuraparlamentti, jonka tarkoituksena on kaupungin ja liikuntaseurojen yhteistoiminnan tiivistäminen kuntalaisten liikuntaharrastusten mahdollisuuksien parantamiseksi. 

Seuraparlamentti olisi linjassa Tampereen pormestariohjelman kanssa, jossa kiinnitetään huomiota sellaiseen kaupunkiympäristöön, joka saisi kaupunkilaiset liikkumaan ja harrastamaan.

Liikuntaseurojen ja järjestöjen seuraparlamentin tehtävä on luoda ja ylläpitää yhteistyöverkkoa, joka mahdollistaa kaupungin ja seurojen välillä tuloksellisen yhteistyön kaupunkilaisten liikuntapalveluiden toimivuuden parantamiseksi. 

Seuraparlamentin toiminnan lähtökohtia on kolme: 

  1. eri tahojen järjestämien liikuntapalveluiden saatavuuden helpottaminen yhteistyön avulla.
  2. lisätä seurojen ja kaupungin välistä vuoropuhelua ja edistää hallintokuntien välistä yhteistyötä.
  3. toimii asiantuntijaelimenä liikuntaseuroja ja liikuntaa koskevissa asioissa

Parlamentti tulee valita kaikille Tampereella toimivien seurojen avoimessa kokouksessa. Parlamentti sopii keskuudessaan säännöistä, parlamentin mahdollisesta hallituksesta, puheenjohtajista ja toimintatavoista. Seuraparlamenttiin olisi mahdollista nimetä oma edustajansa tamperelaisista seuroista. 

Kaupungin edustajina parlamentissa voisi olla liikuntahallinnon lisäksi myös terveydenhuollon ja kaupungin liikuntatilojen hallinnon edustus. Kaupunki osoittaisi parlamentille tarvittavan hallinnollisen ja teknisen avun. 

Edellä olevan perustella esitämme, että Tampereen kaupunki ryhtyy toimiin: 

liikuntaseurojen seuraparlamentin perustamiseksi Tampereelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *