Valtuustoaloite kaupunkisoutuveneiden hankinnasta Tampereelle 

Valtuustoaloite kaupunkisoutuveneiden hankinnasta Tampereelle 

Tampere on kahden kauniin järven välissä. Järvet tarjoavat paitsi kauneutta, myös mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja liikuntaan. Soutuveneily on mitä parhainta kuntoilua ja virkistäytymistä. 

Kaikkea ei tarvitse tai kannata omistaa itse, kuten venettä, lainaaminen ja vuokraaminen on järkevämpää. Lisäksi kaupunkisoutuveneet ovat osa uudenlaista kaupunkikulttuuria, mikä sopii mielestäni hyvin Tampereen imagoon. Tampereella tällä hetkellä soutuveneen voi vuokrata esim. Kurpitsatalolta, Vehmaisten seuralta tai Härämä Camping alueelta. Hinnat vaihtelevat 10 euroa / päivä – 10 euroa / tunti. 

Monessa kunnassa, kuten Suonenjoella, Hämeenlinnassa ja Espoossa on käytössä kaupunkisoutuveneitä. Suonenjoella ja Hämeenlinnassa veneet ovat maksutta käytössä kuntalaisille. Espoossa veneiden vuokrauksen hoitaa yritys ja soutuveneiden kausihinta on 25 euroa. 

Esitämme,  että Tampere ryhtyy selvittämään mahdollisuutta ottaa käyttöön kaupunkilaisille maksuttomat  kaupunkisoutuveneet. 

Tampereella 19.8.2019 

Minna Minkkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *