Anonyymi rekrytointi käyttöön myös Tampereella

Valtuustoaloite 17.12.2018

Anonyymi rekrytointi käyttöön myös Tampereella

Esitämme, että Tampereen kaupunki ottaa käyttöön anonyymin rekrytoinnin ja seuraa Helsingin jalanjälkiä yhdenvertaisuuden edistäjänä työmarkkinoilla. Helsingissä on jo tehty kokeilu anonyymistä rekrytoinnista ja tulokset ovat olleet hyviä.

Anonyymissä rekrytoinnissa tarkoitus on poistaa työhakemuksista esimerkiksi nimi, ikä, sukupuoli ja muut työhön liittymättömät seikat, joiden ei pitäisi vaikuttaa valinnassa, mutta valitettavan usein niin tekevät.

Erittäin usein maahanmuuttajat kokevat paljon ennakkoluuloja jo pelkästään nimensä vuoksi erilaisissa rekrytointitilanteissa. Ongelma ei kuitenkaan koske vain maahanmuuttajia eikä anonyymi rekrytointi ole vain heitä varten; syrjintää tapahtuu myös yli 50-vuotiaiden suomalaisten sekä romanien rekrytoinneissa.

Tampereen kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelmassa (2017-2021) on myös useaan otteeseen mainittu eri ryhmien väliset ennakkoluulot toisiaan kohtaan; näin ollen olisi tärkeää, että Tampere pyrkisi omalla toiminnallaan minimoimaan ennakkoluulojen vaikutukset rekrytoinneissaan.

Anonyymi rekrytointi on tehokas väline syrjinnän ehkäisemiseksi. Työhön valitaan aina työnkuvaan sopivin hakija, mutta näin mahdollistamme sen että kaikilla soveltuvilla hakijoilla on mahdollisuus tulla kutsutuksi haastatteluun.

Valtuusto myös hyväksyi vuosi sitten Tampereen kaupungille uuden strategian joka koostuu neljästä painopisteestä, joista ensimmäinen kuuluu seuraavasti;

“1) Yhdessä tekevä ja inhimillinen Tampere panostaa osallisuuteen ja aktiivisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja varhaiseen tukeen sekä yksilöllisiin ja vaikuttaviin palveluihin.”

Anonyymi rekrytointi tukee myös Tampereen strategisia tavoitteita olla yhdenvertainen kaupunki kaikille.

Tampereella 17.12.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *