Valtuustoaloite laillisten graffitiseinien saamiseksi Tampereelle

Valtuustoaloite laillisten graffitiseinien saamiseksi Tampereelle 9.5.2015

Urbaaniin kaupunkikuvaan kuuluu katutaide jota graffitit edustavat. Useammassa kaupungissa Suomessa on käytössä laillisia, avoimia graffitiseiniä. Tampereella ei tällä hetkellä ole kuin yksi laillinen graffitiseinä.  Laillinen graffitiseinä on sellainen johon kuka tahansa milloin tahansa voi tulla tekemään taidettaan. 

Graffitien poistaminen on kallista ja turhaa, koska uusia tulee tilalle jatkuvasti. Taloudellisempaa olisi antaa laillisia, pysyviä seiniä katutaiteelle ja nimetä alikulkutunneleita laillisiksi graffitipaikoiksi.  Graffitien teko on taiteenlaji, jota on syytä edistää Tampereella. 

Tampereelle tulee saada laillisia graffitiseiniä ja antaa lupa katutaiteelle alikulkutunneleiden seiniin. Laillisten seinien sijoittelussa tulee kuulla graffitin tekijöiden näkemyksiä. Lisäksi laillisia seiniä tulee olla sijoiteltuna niin että mahdollisimman moni kuntalainen pääsee ihastelemaan katutaidetta.  

Esitämme että Tampereella lisätään laillisten graffitiseinien määrää ja nimetään alikulkutunneleita laillisiksi graffitipaikoiksi. 

Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *