Ehdolla Euroopan parlamenttiin

Syksyllä 2016 päätin nostaa säästöni ja lähteä Kreikkaan Lesboksen saarelle vapaaehtoistöihin niiden ihmisten pariin, jotka ovat tulleet Eurooppaan hakemaan turvapaikkaa. Päädyin lopulta tekemään ympäristötyötä, eli siivoamaan Lesboksen rantoja kumiveneistä, pelastusliiveistä ja muusta roinasta. Ihmisoikeudet ovatkin aina kytköksissä ympäristökysymyksiin ja toisinpäin. Jos emme pysäytä ilmastokatastrofia ei mikään määrä vapaaehtoisia tule riittämään sen kriisin sotkujen siivoamiseen. 

Vietin myös kuukauden pakolaisleirillä vapaaehtoisena vaatteiden ja teen jakelussa. Tuohon aikaan Lesboksella oli kaksi, jopa kolme pakolaisleiriä ja tilanne saarella verrattain rauhallinen. Tilanne on muuttunut vuodesta 2016 ja tällä hetkellä ja Lesboksella on vain yksi, erittäin huonosti hoidettu ja resursoitu Morian pakolaisleiri, joka on siellä asuville ihmisille todella kauhea paikka. Ihmisillä ei ole pääsyä puhtaaseen juomaveteen, jätehuolto ei pelaa, ihmiset palelevat talvella ja turvapaikkaprosessit kestävät liian kauan. 

EU:n maahanmuuttopolitiikka ei ole parantunut vuodesta 2016 vaan pikemminkin huonontunut. Turvaa hakevien ihmisten määrä ei ole vähentynyt. Koko ajan ihmiset joutuvat tekemään vaarallisia ratkaisuja luottaessaan salakuljettajiin ja noustessaan heppoisiin veneisiin ilman asianmukaisia pelastusliivejä. Moni salakuljettaja myy ihmisille “pelastusliivejä” jotka eivät oikeasti kannattele ihmistä vedessä. Välimeri on erittäin vaarallinen reitti Eurooppaan turvapaikkaa hakemaan. Viime vuonna lähes 4000 ihmistä kuoli tai hävisi ylittäessään merta Eurooppaan. On kohtuutonta, että tietyt saaret ja rannat kantavat kaiken vastuun EU:n epäonnistuneesta turvapaikkapolitiikasta. Kaikkien EU maiden on kannettava yhtäläinen vastuu. 

Äärioikeisto nostaa rajusti päätään ympäri Eurooppaa. Äärioikeisto on turvallisuusuhka vähemmistöjen oikeuksille, naisten ja lasten oikeuksille, demokratialle, oikeusvaltiolle ja ihmisten vapaudelle. Vasemmisto on vaihtoehto tälle totalitarismia ja vihaa uhkuvalle äärioikeistolle.  

Orpon hallitus aiheuttaa sekasortoa työmarkkinoilla ja saa aikaan sen, että kansallisen lainsäädännön merkitys heikkenee työntekijöiden työehtojen turvaamisen osalta. Tämä tarkoittaa, että EU:n merkitys kasvaa. Juuri nyt, on tärkeää, että Euroopan parlamenttiin valitaan edustajia, jotka huomioivat työntekijöiden aseman sekä ammattiliittojen roolin vähimmäisehtojen takaajina sekä toteutumisen valvojina. 

Olen ehdolla Euroopan parlamenttiin koska haluan, että kabineteissa on kokemusta siitä mitä Euroopan rajoilla tapahtuu. Olen ehdolla vastavoimana nousevalle äärioikeistolle ja koska työntekijöiden äänen on kuuluttava myös Euroopan tasolla.  

Aion puhua EU:ssa siitä mistä puhun Tampereellakin. Kun Tampereella puhun lisääntymisterveydestä, esimerkiksi. maksuttomasta ehkäisystä, EU.ssa puhun turvallisesta ja vapaasta abortista ja kaikkien pääsystä seksuaaliterveyspalveluihin. Siinä missä Tampereella puhun joukkoliikenteen tärkeydestä, esimerkiksi ratikasta, EU:ssa puhun yhtenäisestä eurooppalaisesta rautatiealueesta. Puhun ja teen töitä ilmaston, ihmisoikeuksien, oikeudenmukaisuuden ja työelämän oikeuksien puolesta. Tampereella ja Brysselissä. 

Jotta saan ääneni kuulumaan Tampereen lisäksi myös Brysselissa, tarvitsen apua. Yksin en pysty vaaleja tekemää, lähde siis tukemaan minua matkallani kohti Brysseliä. Tule mukaan tukiryhmääni. Voit myös lahjoittaa rahaa kampanjaani, pienikin summa on isoksi avuksi.  Kerro tutuille, naapureille, sukulaisille ja työkavereille siitä, miksi eurovaalit ovat tärkeät vaalit ja miksi näissä vaaleissa on tärkeää äänestää nimen omaan vasemmiston ehdokasta. 

Kuvassa kumivene, jossa roskia, pääasiassa pelastusliivejä. Kuvassa kolme vapaaehtoista, jotka siivonneet rantaa.
Merenylitys kumiveneellä tuottaa valtavasti jätettä, jotka on siivottava. Olin vapaaehtoisena Lesboksen rannalla siivoamassa roskia.