Tampereen kaupungin esihenkilöinä toimivat on koulutettava työtaisteluoikeuksista ja työehtosopimuksista. 

Valtuustoaloite 16.5.2022

Tampereen kaupungin esihenkilöinä toimivat on koulutettava työtaisteluoikeuksista ja työehtosopimuksista. 

Kevään aikana useat julkisen alan työntekijäryhmät järjestivät laillisia lakkoja, ja myös Tampereen kaupungin työntekijöitä osallistui lailliseen ammattiliittojen järjestämään työtaisteluun. Työntekijöillä on järjestäytymisvapaus, eikä sitä saa työnantaja loukata. 

Useiden palautteiden perusteella osa Tampereen kaupungin esihenkilöasemissa olevista työntekijöistä ei ole toiminut asiallisesti lakon suhteen. On kerrottu painostuksesta ja lakon murtamistayrityksistä, minkä lisäksi työntekijöiden perusoikeuksia on kyseenalaistettu. 

Jotta näin ei tapahtuisi enää kertaakaan, esitämme, että jokainen Tampereen kaupungin esihenkilötehtävissä työskentelevä koulutetaan työntekijöiden työtaisteluoikeuksista, työehtosopimuksista ja työelämän perusoikeuksista. 

Esitämme myös, että Tampereen kaupunki tehostaa lakkojen aikaisen viestinnän koordinointia työntekijöiden ja asukkaiden suuntaan, jotta kaikkien saama tieto on yhdenmukaista ja asiallista.

Tampereen vasemmistoliiton valtuustoryhmä