Det nalkas kommunalval!

I juni är det kommunalval. De beslutsfattare som väljs då har till uppgift att göra en politik som skapar en framtid som alla kan lita på. Den nya stadsfullmäktiges viktigaste jobb under den kommande fyraårsperioden är att föra oss ut ur coronakrisen. Vi har en stor välfärdsskuld att åtgärda efter pandemin samtidigt som vi måste stoppa klimatförändringen.

För att återhämtningen från krisen ska lyckas måste vi se till att ingen lämnas vind för våg, utan alla får den hjälp och service de behöver. Vi kommer inte ut ur krisen med nedskärningar och försämringar, utan genom att investera. Tammerfors har alltid varit en framtidens stad, och det ska det vara även framöver.

Min vision av Tammerfors är en levande stad som satsar på utbildning och där tjänster och service är högkvalitativa och tillgängliga för alla – och som tar sitt ansvar för bekämpningen av klimatkrisen.

Under den kommande fullmäktigeperioden måste fokus vara på att utveckla våra förorter. Att investera i trivsamheten och utvecklingen i förorterna förebygger ojämlikhet mellan bostadsområden och förbättrar invånarnas delaktighet och välfärd. Därmed ökar livskraften i förorterna och hela Tammerfors. Förorterna ska vara en plats där det är gott att leva och vardagen fungerar för alla.

Jag ställer upp som kandidat i kommunalvalet. Jag är 36 år, socionom och arbetar inom institutionsvård i barnskyddet i Tammerfors. Jag sitter i stadsfullmäktige och stadsstyrelsen och har varit förtroendevald i Tammerfors i tio år. Jag vill ha ett rättvist samhälle där var och en är fri att förverkliga sig själv. De viktigaste värdena för mig är social rättvisa, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Vår tids värsta problem är den växande ojämlikheten mellan människor och klimatförändringen. De ska bekämpas på alla nivåer i politiken. En rättvis värld är möjlig, och jag vill arbeta för den.

Kommunalval hålls vart fjärde år. Då väljs ledamöterna till kommunfullmäktige. Du kan rösta i kommunalvalet om du är skriven i en kommun i Finland och har fyllt eller fyller 18 senast på valdagen. Du kan rösta i den kommun där du är skriven 51 dagar före valdagen. Du behöver inte vara finsk medborgare för att kunna rösta i kommunalval. Även medborgare i andra EU-länder, Norge och Island som är bosatta i Finland har rösträtt. Också medborgare i länder utanför EU kan rösta om de har bott i Finland i minst två år utan avbrott. Tiden räknas från den 51:a dagen före valdagen.

Kommunalvalet sköts upp från april till juni på grund av coronapandemin. Valdagen är den 13/6, men du kan också förhandsrösta mellan den 26/5 och den 8/6.

Hör gärna av dig (på finska eller engelska)!
minna.minkkinen@vasemmistoliitto.fi
facebook.com/minkkinenminna
twitter.com/MinkkinenMinna

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *