Kohti eduskuntavaaleja

Kun olin 14, päätin, että maailman voi pelastaa. Ryhdyin myymään WWF:n panda-tarroja ja aloin kasvissyöjäksi. Vuosien aikana olen opiskellut ammatteja, joissa autetaan ihmisiä ja politiikassa on vierähtänyt jo reilu kymmenen vuotta. Maailmaa on pelastettu lähellä ja kaukana. Usko ja palo siihen, että asiat voidaan järjestää myös toisin, on pysynyt.

Olen toiminut luottamustehtävässä kaupunginvaltuutettuna yli kymmenen vuoden ajan. Nyt myös aluevaltuutettuna. Minulle tärkeää on näinä vuosina ollut mahdollisuus tuoda lattiatason kokemus ja ymmärrys poliittiseen päätöksentekoon. Tällä hetkellä puolueeni varapuheenjohtajana olen osa meidän ministeriryhmää. Vasemmistoliitto taitaa olla ainoa puolue, jonka ylimmissä päätöksentekoelimissä on niitä ihmisiä jotka ovat kentällä töissä, eikä vain päätoimisia politiikan tekijöitä. 

Muistan ikuisesti sen, kun olin aamulla kokouksessa eduskunnassa kristallikruunujen alla ja muutamia tunteja myöhemmin lastensuojelulaitoksen yövuorossa makasin pelkäävän lapsen kanssa sängyn alla. Sosiaalinen kuilu näiden kahden maailman välillä on valtava. Näiden lasten, nuorten, päihdeongelmista kärsivien, köyhien ja marginaalissa elävien ihmisten ääni ei juuri kuulu kristallikruunujen alla. 

Siksi olen päättänyt asettua ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleissa. Haluan viedä eduskuntaan sen, mitä olen vuosien myötä sosiaali-ja terveysalan töissä oppinut, sekä sen, mitä olen reilun vuosikymmenen aikana politiikassa oppinut. 

Jos ajattelet, että kunnianhimoinen ilmastopolitiikka ja sosiaalipolitiikka on asioita, jotka sinuakin liikuttavat, lähde kanssani tekemään politiikkaa. Kukaan ei muuta maailmaa yksin, ei edes myymällä panda-tarroja. 

Nyt jos koskaan tarvitaan vakautta ja tulevaisuuden uskoa luovaa politiikka. 

 

Tule mukaan moderniin punavihreään puolueeseen

https://vasemmisto.fi/liity-jaseneksi/

Tule mukaan tukiryhmääni laittamalla viestiä tässä somessa tai minna.minkkinen(at)vasemmistoliitto.fi 

En lupaa pikavoittoja, maailma muuttuu hitaasti, mutta se muuttuu.